Dette er en oversigt over samtlige hold i DGI Huset Herning,
med forbehold for perioder hvor enkelte hold ikke er aktive.

VANDHOLD:


AQUA GYM 45 MIN.
Vi træner konditon, udholdenhed, stabilitet og balance. Der vil blive brugt forskellige redskaber i løbet af timen og det kan variere fra gang til gang.Skum håndvægt, skum slanger, bolde og plader. Denne time er for alle der er fortrolig med vand.

AQUA YOGA
Aqua Yoga egner sig til alle, der har brug for, at give sig selv ekstra opmærksomhed. Med inspiration fra Strala Yoga guides du gennem timen, som starter med, at vende blikket indad og finde fokus. Efter en kort opvarmning for nakke og skulder med bøj, stræk og rotationer, bevæger vi os ud i mindre balance og flow serier. Der er fokus på styrke, smidighed og balance. Timen afsluttes med en afspænding, hvor man med skumslanger ligger i vandoverfladen og giver slip på alle spændinger. I det varme vand opnår du ro og velvære gennem smidighed, balance og styrke. Kombinationen af vand og Yoga vil give dig en følelse af frihed og bevægelighed, samt blødgøre spændte og belastede områder. Mange yoga øvelser kan med fordel udføres i vand og yogaens positive effekt på krop og sind, er en god kombination med vand for en hensigtsmæssig- og samtidig udfordrende træning. Du skal ikke kunne svømme eller kende til Yoga på forhånd for at deltage. Bassinet er 1.20-1.40 m dyb og temperaturen er ca. 34 grader.

AQUA CYCLING
Det er langt fra den indendørs cykling, du måske kender.
I modsætning til regulære og stationære cykler, har Aqua cykler ingen hjul, gear, eller drejeknapper. I stedet har de små kopper der flytter vandet og dermed laver modstand efter deltagerens ønske. Du sidder i vand til talje højde og jo hurtigere du træder i pedalerne, jo sværere bliver det. Det kan føles let i starten, men kroppen bliver mere og mere træt i timens forløb og trætheden melder sig først rigtigt når timen er slut og du kommer op af vandet.
Denne Aqua Workout er for alle, uanset om du ønsker genoptræning, bedre kondition og velvære.
Gravide kan også nyde godt at denne træning, da de vil føle sig lettere i vand.
Kom i god tid og gør din cykel klar!

VARMTVANDS TRÆNING 45 MIN.
Vi træner konditon, udholdenhed, stabilitet og balance.
Der vil blive brugt forskellige redskaber i løbet af timen og det kan variere fra gang til gang.
Skum håndvægt, skum slanger, bolde og plader.
Denne time er for alle der er fortrolig med vand.

SVØMMETRÆNING FOR VOKSNE / SENIOR 60+
Undervisningen er individuel og tilrettelægges efter dine behov.
Her kan du få bugt med din vandskræk, lære at svømme eller få hjælp til en mere effektiv svømning. Du kan også motionssvømme og få hjælp til at ligge bedre i vandet. Har du ønske om bedre vejrtrækning i crawl og brystsvømning kan du også få hjælp her. Vi arbejder også med dykning og udspring.
Mulighederne er mange – valget er dit.
Vandgymnastik for seniorer +60
Træning af hele kroppen i vand med øvelser hvor alle kan være med uanset evt. problemer med skulder, ryg, knæ el. andet.

YOGA, PILYO, PILATES OG BOLDTRÆNING, "6D ™ SLIDING:

Vinyasa Flow Yoga - Emma
Vinyasa betyder ”åndedræts-synkroniseret bevægelse”. Vinyasa yoga er en fysisk krævende og flowbaseret yogaform, hvor yogastillingerne bliver kædet sammen i bevægelser, der følger åndedrættet. Vinyasa flyder jævnt og næsten danse-lignende, hvilket forklarer, hvorfor det også kaldes Vinyasa Flow eller bare Flow. Derfor bliver en vinyasa yogaklasse både intens, sveddryppende, dynamisk, legende og meditativ. Med vinyasa yoga kan du opdage din krop på en ny og anderledes måde og nyde godt at vejrtrækningen og yogaens gode egenskaber for krop og sind.

"Mindful Yoga - åndedræt, styrke, udholdenhed, meditation - Simon Vittus Jasper Hansen Udgangspunktet er den klassiske hatha yoga. Denne hatha yoga form, som vi bruger på "mindful holdet" er mere holdnings-baseret end almindelige hatha yogaer. Man lærer altså en række grundprincipper, som man både kan bruge i alle andre yoga- og bevægelses former, og i sit almindelige liv. Derudover bliver vi længere tid i nogle af stillingerne. Det gør både, at der bliver tid til at lære stillingerne at kende, og at vi træner udholdenhed og styrke. Alle kan være med. Man kan tage alle de pauser, man har brug for. Og man opfordres til selv at mærke efter. Man inviteres også til hele tiden at bruge vejtrækningen på en mere hensigtsmæssig måde. Vi laver altid en lille meditation, ofte midt inde i programmet, når kroppen er varm. Og slutter af med afspænding. Vi inddrager desuden lidt gymnastik øvelser."

Ashtanga yoga - Anna Yoga
Timen starter med en kort åndedræt og nærværs øvelse. Der vil blive undervist i solhilsen og stillinger fra Ashtanga yoga serien. Du arbejder igennem hele din krop og kommer igennem dybe stræk. Timen rundes af med afspænding. Yoga forbinder sind og krop.

Yoga - Karina
Tager udspring i Hatha yoga form. Vi udforsker stillingerne og fornemmer deres virkning på krop og sind. Vi arbejder med vejrtrækningen, mens vi langsomt strækker og ilter kroppen godt igennem. Det er ikke en forudsætning at kende til yoga eller være smidig for at gå på dette hold. Alle aldre og kroppe er velkommen. Programmet bliver gennemført med meditativ tilgang, hvor man du bliver guidet fra den stilling til stilling. Vi afslutter med en god afspænding hvor kroppen får lov at slippe helt. Det er vigtigt at du møder op til timen min. 5 min. før timerne starter og finder dine redskaber frem, så du er klar til en åbningsmeditation ved timestart. 

Mindful Aqua / Mindful Bevægelse

Giv dig selv tid og ro til at mærke og lytte til kroppen - både i bevægelse og stilhed - med krop og sind.
Mindful åndedrætsøvelser, dans, pilaes, yoga, stræk, kropscan med og uden hjælpemidler. Giv dig selv en time i nuet uden tanker på fortid eller fremtid. Find dit personlige anker, som du kan vende tilbage til, når tanker kører i ring, stress fylder dit liv, eller du bare trænger til en pause i hverdagen.

PILATES MED EFFEKT
Vi træner udholdenhed, stabilitet, styrke og udstrækning som foregår i et roligt tempo, hvor alle kan være med. Øvelserne vises differentieret, så man bliver udfordret uanset form.
Øvelserne er en blanding af toning, Effekt, Pilates og Yoga, og der vil blive brugt forskellige redskaber til udførelse af forskellige øvelser.
Træningen henvender sig til en bred målgruppe også seniorer, som ønsker en rolig og sikker træning med fokus på vejrtrækning, smidighed og især stabilitet. 

Sliding - Core, styrke og balancetræning:

”6D ™ SLIDING er navnet på et innovativ slide koncept, der giver dig mulighed for at træne dine muskler i alle seks retninger af bevægelse. Op, ned, højre, venstre, frem og tilbage, plus alle rotationer. Det handler om at forbedre kroppens stabilitet, balance, styrke, udholdenhed, teknik og koordination. Atleter fra alle former for sport: fitness, løb,tennis, skiløb, fodbold, håndbold osv kan bruge 6D træning som et supplement til deres sport. Træningen goregår på to glatte puder under hænder eller fødder og vil blive suppleret op med håndvægte” for at opnå optimal styrke.

TRX® Suspension Training er træning med egen kropsvægt:
TRX Suspension Training er funktionel træning for hele kroppen og adskiller sig fra den mere konventionelle træning ved at engagere flere led og muskler i bevægelserne.
Du træner styke, fleksibilitet, mobilitet og balance i alle øvelser. Det er funktionel træning – hvor du oplever stor overførbarhed til dagligdags bevægelser. Belastningen tilpasser du selv udelukkende din egen kropsvægt. Når du træner TRX Suspension Training har du altid en stor involvering af core muskulatur. Sidst, men ikke mindst - du udfordres i høj grad på din stabilitet, når du træner med kun et ophængspunkt.
Genialt helt enkelt!.
TRX er holdet for dig der gerne vil have styrket kroppen, ligesom Navy Seals, til hvem TRX i tidernes morgen blev udviklet til.

KAMPSPORT:

BOKSETRÆNING
Helhedsworkout med punch!Vi træner fysisk styrke og udholdenhed, primært ved brug af egen kropsvægt.Hver holdtræning er sammensat af styrke-sessions, samt bokse-sessions på både boksesæk og plethandsker. Træningsprogrammet er sammensat uden krav til fysisk form - alle kan deltage!

HOLDSPORT OG KLATRING:
Badminton/Bordtennisbane
- Gratis for medlemmer
- Pris for ikke medlemmer kr. 100,- pr. person + entré
*medlemmer kan reservere en bane på holdbookingen, er du ikke medlem? Spørg evt. i billet/receptionen for ledige tider.

KLATRING (holdet køre ikke i juni og juli)
Klatring for både børn og voksne.
Prøv klatring og glem din højdeskræk.
Klatreinstruktøren sørger for sikkerhed hele vejen igennem og hjælper dig til tops.
Medlemmer kr. 0,-
Tilmelding og betaling i billetskranken
Ikke medlemmer entré billet
Tilmelding og betaling i billetskranken

INDOOR CYCLING:
INTRO INDOOR CYCLING - FOR NYBEGYNDERE
Varighed: 20 min.
"Intro Indoor Cycling" er for dig der aldrig har prøvet Indoor cycling før.
Instruktøren hjælper dig med indstillingen af cyklen og der er tid til spørgsmål undervejs i de 20 min. timen varer.
Du får lidt viden omkring spinning og når du har prøve intro et par gange er du klar til at prøve Indoor cycling 1.
Er du nysgerrig og vil du gene have en bedre kondi, så tilmeld dig til nu!.

INDOOR CYCLING 1
Varighed: 50 min. inkl. udstrækning.
Målgruppe: Denne time henvender sig til en bred gruppe af vores medlemmer med varierende træningsforudsætninger. Deltageren på denne time er en let øvet til rutineret deltager både i forhold til muskelstyrke, kraft og fysisk grundform. Begyndere bør altid starte på Intro Indoor Cycling.

Målsætning: Målet er simpel og effektiv konditionstræning som planlægges på en varierende måde, der får deltageren til at yde en indsats som fører til succes oplevelser. På denne time gælder det, at deltageren får en fortrolighed med cyklen, cyklens indstilling, belastning, bremsesystem, trædeteknik, programmet og de forskellige teknikker i forbindelse med siddende og stående arbejde. Herunder tungere/lettere kørsel. Programmet skal variere i intensitet såvel som længde i intervaller. Dette er ikke en time for begyndere.
Fysiologisk skala:
Gennemsnit 1-10 = 7 (80-82%)
Maksimal niveau 1-10 = 9 (88-90%)

INDOOR CYCLING 2
Varighed: 55 min. inkl. udstrækning.
Målgruppe: Denne time henvender sig til den øvede og rutinerede deltager, der er fortrolig med cykelteknik og indstilling. Deltageren har desuden en god fysisk grundform. Muskulært og konditionsmæssigt. Begyndere kan ikke deltage på denne time.

Målsætning: Formålet med denne time er effektiv konditionstræning, der planlægges på en sikker og udfordrende måde. Hele vejen igennem. Træningsoplægget er mere kontant og bærer præg af en mental indstilling om, at "vi vil arbejde". Oplægget på timen er op til instruktøren og kan variere på udfordring i muskelstyrke, udholdenhed, trådtyper, etc. Variation i trådtyper, intervallængder, fokus og tema er nødvendig for at opnå en sikker og effektiv træning med fuld tilstedeværelse af både instruktør og deltagere
Fysiologisk skala:
Gennemsnit 1-10 = 8 (84-86%)
Maksimal niveau 1-10 = 10 (96-100%)

 

SPIN&STYRKE
Varighed 60 min. 25 min. Indoor cycling – opvarmning 10 min. – 15 min. med f. eks. Bjerge, Hiit intervaller, tempo træning osv. 30 min. styrke incl. udstræk. Cirketræning – forskellige styrkeøvelser I styrkedelen vil primært være forkus på overkropstræning. Målgruppe: Denne time henvender sig til en bred gruppe af vores medlemmer der både ønsker forbedret kondition og styrke. Redskaber til styrketrænings delen: Alt fra løse vægtskiver, bodybars, stor bolde, Dynamax medicinbolde og måtter. Timen er for alle!, begyndere og øvede. Begyndere bør dog altid starte på Intro Indoor Cycling. Husk både spinning sko og kondisko! (der vil være et hurtigt skift fra spinning lokalet og til rytmesalen)

SPIN&STYRKE - Senior 60+
Varighed: 75 min. inkl. udstrækning.
Vi starter i spinning lokalet med 30 min. spinning og derefter styrketræner vi i cirkeltræningen i fitness området i 30 min.
Vi har begrænset antal spinning sko gratis til rådighed i spinning lokalet.
Husk indendørssko til styrke delen.

TONING:
STRAM OP
En time hvor vi kommer hele kroppen igennem med forskellige redskaber. En time alle kan være med. Ingen koreografi.
Kom og vær med til lidt sved på panden og lidt ømme muskler.
"In the circle"
Cirkeltræning - Effektiv træning, hvor du får trænet hele kroppen. Cirklen er sammensat af 9 maskiner og 9 stepbænke, så du skifter imellem styrke- og konditonstræning. Du får trænet alle de store muskelgrupper på én omgang i cirklen. Samtidig får du pulsen op, og det resulterer i både øget muskelstyrke og bedre kondition. Deltag på dette hold og instruktøren vil sørger for at du kommer igennem dagens program og ikke springer over hvor gærdet er lavest.

JUMPING FITNESS

Jumping fitness foregår på trampoliner og alle kroppens muskler kommer på arbejde. Det er en time med fuld knald med både høj puls og højt humør. På timen laves forskellige trin, simple koreografier og temposkift. Her igennem trænes både kondition, balance, core og bækkenbund. Intensiteten varieres i løbet af timen og kan tilpasses flere niveauer. Der er derfor ingen krav til grundformen, alle kan være med!Da træningen foregår på trampoliner minimeres belastningen på kroppens led. Folk med ryg- eller knæskader kan derfor også deltage på timen. 

Kontakt instruktøren hvis du har spørgsmål til timen. Max. belastning 125 kg.

SENIOR GYMNASTIK 60+

Træning for seniorer både mænd og kvinder som har lyst til at lave rolige og sikre øvelser på gulv. Vi arbejder primært med styrke, udholdenhed, stabilitet og balance træning, og der undervises differenceret, så alle kan være med. Øvelserne vælges ud fra funktionalitet, så de ligner dagligdags bevægelser mest mulig og dermed giver en sikre og lettere hverdag.
Kom i behageligt tøj hvor du har mulighed for at bevæge dig frit og husk en flaske med vand.

DANS:

ZUMBA
Det er en form for fitness-dans, hvor du bevæger dig til forskellige latinamerikanske rytmer som salsa, reggaeton og samba. Vi har altid en fest med god musik og en energifuld atmosfære, derudover er tempoet højt, og du kan være sikker på at få sved på panden samt et smil på læben. Det er en effektiv træningsform, da du ikke tænker over selve træningsdelen, men blot på at have det sjovt og bevæge dig til de lækre rytmer.
Alle kan deltage i Zumba Fitness både mænd og kvinder og unge som gamle.

Meld dig til Zumba og vær en del af vores fest.

LESMILLS® HOLD

Vi tilbyder en bred vifte af LESMILLS® koncepthold. Fælles for dem alle er, at der udgives en ny koreografi hver 3 måned og at samme koreografi fastholdes i 6 uger, hvilket gør det lettere at følge timerne. Vi har 10 forskellige LESMILLS® programmer i DGI Huset Herning:

LES MILLS HOLDBESKRIVELSER:
BODYATTACK® er sportsinspireret cardio træning, hvor du opbygger styrke og udholdenhed imens du forbrænder i gennemsnit 675 kalorier på bare én time. Denne yderst energiske form for intervaltræning kombinerer atletiske aerobic bevægelser med styrkende og stabiliserende øvelser. Inspirerende instruktører og kraftfuld musik motiverer alle til at nå deres personlige fitness mål - lige fra weekendatleten til den hardcore hverdagsudøver.
Attack your fitness goals
Put your body into calorie burning overdrive

BODYCOMBAT® er et heftigt puls workout, som giver dig lov til at slippe din indre kriger løs. Det enormt energiske program er inspireret af forskellige kampsportsgrene såsom boksning, karate, taekwondo, tai chi, muay thai og brasiliansk jiu-jitsu. Træningen understøttes af fed musik, som hjælper dig til at sparke, slå og kata'e dig til exceptionel forbrænding og pulstræning så du forbrænder i gennemsnit 740 kalorier på bare én time.
Vi forventer ikke, at du har kendskab til kampsport inden du kommer, men vi regner med at gøre dig til lidt af en ninja inden du går :)
Unleash your inner warrior!

BODYFLOW® er en perfekt blanding af yoga, tai chi og pilates, som gør dig fokuseret og rolig. Ved hjælp af kontrolleret åndedræt, fokusering og serier af udvalgte øvelseskombinationer træner du styrke, balance og smidighed til skøn og behagelig musik. Blandingen af teknikker og øvelser giver dig en fysisk træningstime samt indre balance og harmoni.

Inner strength - Outer calm

Særligt for BODYFLOW® FLEXIBILITY
I denne 45 minutters version, har man fjernet nogle af de tracks, der har fokus på styrke, for at gøre oplevelsen blidere og strækkene dybere. Du vil opleve en roligere klasse, som hovedsaglig arbejder med din mobilitet og fleksibilitet.

BODYPUMP® er for alle der gerne vil have et tonet og fit look – hurtigt
Ved hjælp af moderat vægtbelastning og et højt antal repetitioner træner BODYPUMP® hele din krop på bare en time. Du vil forbrænde op til 590 kalorier. Instruktørerne vil coache dig igennem videnskabeligt beviste bevægelser og teknikker, imens de tæppebomber dig med opmuntring, motivation og fed musik, så du opnår meget mere, end du ville have gjort, hvis du havde trænet alene.
Når timen er færdig vil du føle dig udfordret og motiveret og ikke mindst vild efter at få mere.
Real results - Real fast

BODYSTEP® er et energisk, befriende og begejstrende step workout, der giver dig mulighed for at forbrænde op til 737 kalorier på bare én time. Du vil blive motiveret af simple bevægelser på, over og rundt om steppen sat sammen til god musik. Pulsblokkene sætter fedtforbrændingen i højt gear efterfulgt af styrkeøvelser designet til at tone og forme din krop. Både forbrænding og smil øges efter denne time.
Step up – Firm up
The ultimate butt and thigh workout

CX_WORX® er Les Mills revolutionerende og intense 30 minutters Core program, som udfordrer dit træningsniveau og skaber hurtige resultater i træningen af mave/ryg/balde regionen. Træningen foregår med egen kropsvægt som modstand samt eventuelt brug af elastikker og/eller vægtskiver. Resultatet bliver en stærkere krop, en rankere holdning og en fladere mave. Det kræver intet forudgående kendskab eller grundform at deltage, da træningen tilpasses individuelt, så alle bliver udfordret og alle kan være med.

CX_WORX både ER hardcore og GIVER en hard core

GRIT® er et 30 minutters HIIT workout – High Intensity Interval Training.
Det betyder hård og eksplosiv træning sat sammen i små korte intervaller.
Dygtige instruktører vil motivere dig til at træne hårdere og presse dig selv længere, end du selv troede muligt, så du lynhurtigt kommer i form.
Særligt for GRIT® STRENGTH
De korte og krævende træningspas kombinere vægtløftning, løb og plyometriske øvelser for at opnå den helkropstræning, som vil øge din kondition, styrke og muskelmasse drastisk. Den enormt intense træning vil sætte din fedtforbrænding i højeste gear, så du efterforbrænder flere timer efter at træningen er overstået.

Særligt for GRIT® PLYO
Dette korte træningspas benytter en masse eksplosive agilitybevægelser til at gøre dig hurtigere, stærkere og mere atletisk. Ved hjælp af en stepbænk og en vægtskive bliver du udfordret til at yde dit absolutte max. Pulsen bliver hårdt presset og forbrændingen øges drastisk.

HOW BAD DO YOU WANT IT?

RPM® er LesMills’pendant til indoor cycling. Ligesom flere af de andre LesMills’ koncepter er timen sammensat efter intervaltræningsprincippet. Kraftfuld musik hjælper dig til at yde dit maksimale og forbrænde op til 675 kalorier på 45 minutter. De inspirerende RPM instruktører vil lede dig og holdet igennem bakker, bjergtoppe, fladt terræn, tidstest og intervaltræning. Du vil opdage din indre atlet, imens du sveder og forbrænder dig til dit personlige endorfin peak.

Are you ready to push yourself to the limit?

SH’BAM® er det simple, men seriøst seje, danseprogram fra LesMills. Det er den perfekte måde at komme i form på og slippe din indre stjerne fri – også selv om danseskoene normalt trykker lidt. På de 45 minutter forbrænder du op til 506 kalorier.
SH’BAM musikken er inspireret af hitlisternes populære pop, dance tracks fra alverdens hotteste natklubber samt en skøn blanding af klassikkere og latin rytmer. SH’BAM er derfor sjov for alle og alle kan være med. Hver eneste SH’BAM time er en glad og sprudlende oplevelse.
Come as you are… Leave as a STAR!

OBS: medbring gerne ”lette” sko, som ikke har for fast et greb om gulvet – du skal være i stand til at rotere og tviste på forfoden.

BODYJAM® er LesMills ultimative danse program med inspiration fra de nyeste stilarter og den fedeste musik. Det vanedannende danseprogram har fokus på at have det sjovt, få pulsen op og svede. Programmet ligger vægt på intensitet, musik- og danseglæde. Funky instruktører lærer dig at bevæge dig med attitude og smil. Som de andre LesMills hold, køres den samme koreografi uforandret i 6 uger ad gangen efter release, så alle har mulighed for at få det lært. Det kræver derfor ingen forudgående dansebaggrund - alle kan være med.

Dance your ass off
OBS: medbring gerne "lette" sko med forfodsgreb og rotationszone eller sko der ikke står for fast i gulvet - du skal være i stand til at rotere og tviste på forfoden. 

 

Nyhed/arrangement
  • 28 April: Stilledag
  • 5 Aug: SommerCamp 2019

Stilledag

| 28 April

læs mere

SommerCamp 2019

| 5 Aug

læs mere

Ansøgninger sendes til:

job@dgi-husetherning.dk

Persondatapolitik:

Se vores persondatapolitik her

Åbningstider 2019

Fitness
Mandag - Fredag
06:00 - 22:00
Lørdag - Søndag
08:00 - 20:00

Vandkulturhuset & Wellness
Mandag - Fredag
06:00 - 20:30
Lørdag - Søndag
09:00 - 18:00

 

Som medlem kan du træne i fitness 24:7!
Gælder dog ikke i perioden fra d. 21/12 - 31/12.
Tjek åbningstiderne i helligdagene, TRYK HER
Omklædningen vil være lukket i tidsrummet
23:00-05:00 på hverdage.
Lørdag og søndag er dameomklædning lukket
kl. 22.00 - 01.00 og herreomklædning er lukket
kl. 01.00 - 04.00.

       

Find Os

ADRESSE
DGI Huset Herning
Kousgaards Plads 3
7400 Herning
T / 9626 7400
Fitness og Vandkulturhuset
info@dgi-husetherning.dk
Hotel
hotel@dgi-husetherning.dk